Thursday, August 22, 2019

Vitriol

 

            În decursul veacurilor, specia umană a dat dovadă de o inteligență excepțională, dar din nefericire există și membrii ai speciei cu lipsuri severe în acest departament. Vorbim despre oamenii care s-au născut cu Sindromul Down, oamenii care își exprimă gândurile pe bloguri online, cei care investesc sentimente și bani în orice produs aflat sub umbrela Disney, cei care postează exgerat de multe fotografii cu animale lor de companie, pe rețelele sociale, iar lista poate continua până dimineață.

            Acum poate că pare o veșnicie, dar pe aceste străzi nu a încetat să plouă cu vitriol. Sunt aceleași străzi pe care circulă autobuzele  aglomerate cu legume ce vor să facă piața, în timp ce alții vor să ajungă ori să se întoarcă de la muncă. Pe aceste străzi înecate de vitriol calcă și picioarele care de mult au uitat restul corpului într-un tren jegos de pe ruta Craiova-București. Tot acest peisaj s-ar putea să te ambiționeze într-un mod foarte sinistru, dar și ambiția a devenit doar un concept sugerat de cei aflați, de cele mai multe ori, în funcții de conducere nemeritate sau de spoturi publicitare în care ți se arată un stil de viață pe care ar trebui să-l duci și tu. Dar stai, Chris a zis prin 1994 că oricum fiecare stil de viață te va duce inevitabil spre locul în care ajungi dacă bei vitriol. Hai, paharele sus și la mulți ani!
             Sărăcia reprezintă cel mai mare coșmar atunci când cel puțin o parte din viața ai trăit la limita acesteia. Vitrioulul nu ți-a contaminat tot sângele, dar ai văzut cum alții au fost consumați precum fripturile de porc la o nuntă ținută în cort, în toiul verii, în vârful unui val de caniculă, într-un sat aflat la marginea lumii civilizate (adică în Dolj). Noaptea urlau pe stradă, își băteau membri familiei și tovarășii de bodegă, unii dintre ei își aminteau cu drag de perioada comunistă, iar alții mergeau de fiecare dată la vot. Apropo, ți-a mai zis cineva că atunci când votezi în România e ca și cum ți-ai tăia singur o mână? Singurul aspect bun este acela că peste câțiva ani îți va crește miraculos la loc și asta doar pentru a o putea tăia pe cealaltă. Una e suficientă dacă vrei să-ți achiți ratele și să plătești degeaba prostituatele în halate albe. Vitriolul nu ajută la bolile cardiovasculare...

                
           Morala poveștii...dă drumul la gaze antuci când pleci în vacanță la Costinești și nu te mai spăla cu parodontax  la organele genitale!

                      




               





                                                                                                                                      Andra, mersi pentru desen!

No comments:

Post a Comment