Sunday, November 23, 2014

Degeaba


              O carte de vizită nu e cu mult mai diferită decât decât un pliant publicitar, cu toate că cei ce le înmânează se află de cele mai multe ori pe trepte sociale complet diferite. Cei din urmă, pe treptele de la metrou. Noi doi nu suntem cu mult mai diferiți, așa că dă-mi vreo 10. Poate o să colaborăm în viitorul apropiat. N-o să vezi o...făcând asta  vreodată. Nu contează.
        Nevoia de apartenență este cât se poate de firească, chiar dacă nu poate fi satisfăcută întotdeauna. Poate fi vorba despre oameni pe care îi admiri pentru tipul de activitate întreprins sau doar un simplu amestec de idei comune, ce pot duce la mai multe situații 'interesante'. Când aptitudinile de orice fel și arealul de origine nu prea te recomandă, înveți să te prefaci și să minți. Te prezinți ca o versiune a ta cu un set mult mai larg de cunoștințe și un simț al umorului dezvoltat (ce ai bă de ești așa?). Faptul că nu-ți permiți prea multe, va îngreuna situația chiar și cu 'interiorul estetic'.
              Ce zici? Și exteriorul lasă de dorit? Fără niște haine care să-ți ateste apartenență într-un mod nu foarte strident, șansele tale scad la mai puțin de 50%. Din momentul în care te-ai integrat cu succes, nu uita să nu te relaxezi. E periculos să fi cât mai mult tu însuți, mai ales dacă sunt fete sau femei în cadrul grupului. Ele au să observe cel mai ușor modificările în calitatea produsului. În situația în care ai apartenență la mai multe grupuri de persoane cu standarde diferite, evită sub orice preț să existe un contact între ele. În mod cert ai fi judecat în lipsă (ce probleme ai și tu). Dacă ai reușit să inițiezi o relație 'mai apropiată' cu o persoană ce a fost în grup de la bun început, există riscul să zbori instantaneu, în momentul în care aceasta se va rupe.
              În cazul în care un alt rău necesar a impus plecarea ta prin alte gropi, nu te așteptata să regăsești același context la întoarcere. O să ai noroc  dacă o să-și mai amintească de tine peste un an doi, tu fiind atunci la fel de relevant ca un hoit. Nu încerca să-i cumperi. Cojocare din Valea Roșie.
              Ai reușit să te infiltrezi? Felicitări! 
              N-ai reușit?  Mai bea o bere în frig și apă la bocanci. Oricum nu meriți mai mult de atât!



Stai să vezi cum e să urmezi pașii din obligații materiale.
   
  

               
             
           
           

No comments:

Post a Comment